Desert prajitura cu ciocolata si nuca

de Toamna07 in Prajituri, 1 Feb 2013 | 107523 vizualizari

 

Bucurati-va in acest week-end de o prajitura apetisanta! Imi caut cuvintele sa incerc sa va descriu in cel mai fin detaliu aceasta prajitura plina de ciocolata, blat ca de bezea si muuulta nuca. Este absolut divina, ciocolata si nuca se imbina perfect! Este cea mai buna prajitura pe care am mancat-o vreodata!

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 8 albusuri
  • 400 g nuca macinata
  • 300 g zahar
  • 3 linguri cacao
  • 4 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • Crema :
  • 100 g ciocolata cu lapte, de buna calitate
  • 8 galbenusuri
  • 1 ou intreg
  • 250 g unt
  • 3 linguri cacao
  • 250 g zahar
  • 4 linguri cu lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu ciocolata si nuca:

Foi: Albusurile le batem spuma tare cu zaharul. Adaugam zaharul in ploaie dupa ce albusurile s-au intarit putin. Faina se amesteca cu nuca macinata, cacaua si praful de copt. Cand albusurile au devenit bezea, adaugam incet cate o lingura din amestecul de faina, nuca, praf de copt si cacao.Amestecam cu o paleta sau lingura, nu mixer! Compozitia pufoasa rezultata o impartim in 3 parti egale si coacem, pe rand, 3 foi in tava tapetata cu hartie de copt. Lasam 15 minute la foc mediu. Ca sa economisim timp, intindem compozitia de foi pe hartii de copt, de marimea tavii si cum o scoatem pe una, o bagam la cuptor pe cealalta. Le lasam apoi sa se raceasca.

Crema: Punem galbenusurile, oul intreg, zaharul, cacaua si laptele intr-o craticioara, pe foc mic pentru 10 minute sau la bain-marie pentru 20 minute si amestecam continuu, cu telul pana se incalzeste crema si se ingroasa usor. Punem ciocolata taiata in cubulete mici si continuam sa amestecam. Dam la o parte de pe foc, lasam putin sa se raceasca (8 minute maxim!) si adaugam untul portionat. Amestecam energic.

Cand crema este rece, o impartim in 3 parti egale si asamblam prajitura. Foaie, crema, foaie, crema, foaie, crema deasupra. Presaram nuci coapte usor la cuptor, uscate sau caramelizate si apoi taiate grosier. Este mult mai buna a doua zi cand crema este intrata in foi.

Brusc, a devenit prajitura preferata a sotului meu, am pregatit-o de sarbatori si din nou, de Sf.Ion. 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Tava folosita este de 22x30 cm

2

Daca vi se pare crema prea moale, o dati la frigider 2 ore si apoi o mixati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu ciocolata si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

CarmenBucovineanu 1

11.04.2019, 13:23

Abia daca mai putem sa vedem retele dim cauza reclamelor. Nu mai dispar de pe ecran. Acest lucru trebuie rezolvat. Sincer...

Rahela Velicu 1

20.05.2021, 14:25

Anett 1

19.03.2022, 18:28

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura Snickers, un deliciu cu alune si caramel